Tips för hårvård

•Yeello

Hittade lite tips på hur man bör vårda håret nu när det är sommar, eftersom det sliter extra mycket i sånt här väder.


♦Sol och saltvatten kan slita mycket på håret, så ge ditt hår en djupvårdande behandling varje vecka. En vanlig behandling/inpackning bör göras 3 ggr i veckan för att åretfukta håret.

Gör en inpackning såhär:
Blanda 2 matskedar var av vanligt balsam, leave-in-balsam, inpackning och hårmask i en skål. Fukta 2 handdukan, krama ur överflödigt vatten och värm den ena i microvågsugnen i ca 1 minut. Kamma sedan i blandningen i rent, handdukstorkat hår och svep in håret i den varma handduken. Värm sedan upp den andra handduken i micron 1 minut och byt handduk så fort den kallnat. Gör så 2-3 ggr.

Detta ska göra håret mycket mjukare, enligt kändisstylisten Chris McMillan.

♦Har du vistast i solen under en längre tid är tipset att klippa topparna efter. Man bör klippa topparna var 6-8:onde vecka, men med det menas inte att man måste gå till frisören så ofta, man kan klippa topparna själv, men var noga och försiktig. På så sätt slipper man kluvna hårtoppar. Undvik att slinga eller blondera håret under sommaren, eftersom det sliter extra mycket och kloret i badet kan missfärga blont hår. Om du badat i havsbad, skölj av håret efter badet, eftersom saltvattnet torkar ut håret.

♦För ett glansigt och friskt hår, är gärna produkter med proteiner och Omega-3 fettsyror. Ät också vitaminrik mat som innehåller vitamin B1 (finns i havregryn, bönor, griskött)
vitamin B6 (potatis, strömming, kyckling)
B12 (lever, mjölk, ägg)
och vitamin E (mandel, broccoli, rågmjöl)



Så kanske du får såhär vackert hår!

Kommentarer

Säg vad du tycker:

Namn:
Spara ditt namn?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0